Indkøbskurv
0 Artikler

0
Indkøbskurv er tom
Kategorier
Aktuelle Artikel
Fjerkræ er en af de mest almindeligt anvendte kødtyper til fodring af hunde og katte. Det findes i mange tørre, våde produkter, delikatesser og andre fødevarer i forskellige former, såsom frisk kød, måltider eller tørret kød.
Med den stigende popularitet af fjerkræ er antallet af myter om dette dyr også steget. Lad os se på dem, aflive de mest skadelige og give de vigtigste fakta videre.
Fugle, ligesom alle andre dyrearter, behandles under veterinærtilsyn i tilfælde af sygdom. Det er en naturlig måde at øge dyrenes komfort og velvære. Efter behandlingen er avlsdyr, hvis råmaterialer er beregnet til menneskelig konsum, underlagt en obligatorisk karenstid. Dette er den periode, hvor stoffet forsvinder fra kroppen. Hvert lægemiddel har en anden karenstid, som under tilsyn overholdes strengt. Alt lovligt fjerkræ, der er tilgængeligt på det polske marked, er fri for antibiotika.
Derudover er brugen af antibiotika dyrt, så administration af antibiotika uden behov (i tilfælde af ingen sygdom) er meget uøkonomisk, det kan også forårsage antibiotikaresistens og ændringer i kødparametre.
En af de største myter er dog tilstedeværelsen af hormoner i polsk fjerkræ. Siden 1996 har brugen af væksthormoner til alle dyrearter været forbudt i hele Den Europæiske Union, og siden 2006 er antibiotiske vækstfremmere forbudt. Sådanne stoffer er ikke lovligt tilgængelige på markedet. Fra et praktisk synspunkt er en sådan procedure ikke praktisk, da væksthormoner for at blive optaget skulle injiceres i hver fugl individuelt. I gennemsnit er der flere hundrede tusinde eksemplarer på gården, så injektionen ville tage alt for lang tid. Endnu vigtigere er, at fugle er meget følsomme, hver gang de fanges, sker der tab, og yderligere injektioner fører til død på grund af stress.
Kød, æg, uvaskede frugter og grøntsager kan være en kilde til salmonella. Det er en ret almindelig bakterie, men den truer ikke hunde og katte, der fodres med råt kød. De er naturligt tilpasset sådanne fødevarer - deres pancreassaft indeholder en faktor, der er antibakteriel mod salmonella, Escherichia Coli eller Shigella. Det anbefales dog ikke at give dyr, der dagligt fodres med tørfoder, råt kød, da fordøjelsen forløber helt anderledes, og enzymerne ikke er tilstrækkeligt aktive.
Ved forbrænding af kød fjernes også de ernæringsmæssige egenskaber, det bliver sterilt og værdiløst for hunde eller katte.
Hvis du stadig har bekymringer om at servere råt kød, er det bedst at vælge kvalitetsnaturdelikatesser.
Kogte knogler, især fjerkræknogler, bør slet ikke serveres. De udgør en reel trussel mod sundheden og endda livet for vores dyr. Kogte fjerkræknogler ændrer deres struktur og bliver ekstremt skrøbelige, og i fordøjelsessystemet danner de hårde aflejringer, der er årsag til alvorlig forstoppelse og udskillelsesproblemer. Sådanne knogler knækker på forskellige måder, når de bides, bliver skarpe og danner en nål, der kan forårsage livstruende tarmpunktur.
Hvad angår rå fjerkræknogler, må disse kun gives til hunde, der er i stand til at håndtere dem og spise dem korrekt. Det skal være hunde, der er tilpasset til at spise råt kød og ikke tørfoder. Det anbefales kun at give lange knogler, og desuden bør de ikke være nøgne, dvs. med et lag kød. Lad aldrig hunden være alene med knoglen, og hold øje med dens fodring.
En god løsning er derfor at servere færdige knogler i form af snacks og tyggeknogler.
Denne myte opstod sandsynligvis fra et simpelt forhold - fjerkræ er det mest almindelige, så de fleste hunde har kontakt med det. Selv med en lille procentdel af allergikere er det normalt, at nogle hunde er allergiske over for denne kødtype, når der er så stort et forbrug. I øjeblikket betragtes oksekød som det kød med den største allergifaktor. Fjerkræ har let fordøjelige og let assimilérbare aminosyrer og udgør ikke en højere allergirisiko end andre kødtyper.
Fjerkræproteiner har en næringsværdi på 100%, hvilket betyder, at kroppen kan udnytte dem fuldt ud til sine behov. Derudover indeholder fjerkræ 18-23% protein, hvilket er en høj proteinkoncentration, højere end svine- eller oksekød. Fjerkrækød har relativt lidt fedt og kolesterol. Det er let fordøjeligt og har et højt indhold af B-vitaminer, jern, magnesium og fosfor. Det anbefales til hunde med et følsomt fordøjelsessystem og hyppige symptomer på dårlig fordøjelse. Vi bør dog huske at vælge kød af højeste kvalitet. Undgå at tilsætte mel og foder til fjerkræ uden nærmere specificerede ingredienser eller arter. Også fjerkræaffald er rigt på værdifulde stoffer, men for meget af det i kosten kan føre til diarré og et overskud af nogle vitaminer (f.eks. er der meget vitamin A i leveren, hvilket hurtigt kan føre til uønsket overskud).
Den analytiske sammensætning og smagen af kødet varierer afhængigt af dyreart, race, alder, opdræts- og fodringsmetode, velvære og endda efter kropsdele. Alt dette påvirker indholdet af mineraler, byggesten og næringsstoffer. Ved kontinuerligt at fodre dyret med den samme kødtype får det kun et profil af ingredienser. På lang sigt kan dette føre til mangler på den ene og overskud af andre stoffer. Derudover kan eksponering af din hund for kun et potentielt allergen føre til aktivering af intolerance symptomer.
Andefilet er den fedeste af fjerkræ, men samtidig indeholder den meget protein. Den som sjældenhed betragtede gås er den kalorierigeste, men har det bedste profil af umættede fedtsyrer. Slagtkroppen af perlehøns er ekstremt øm og nærende, meget magert og kaloriefattigt. Tyrkiet, ved siden af kylling, er let fordøjeligt og rig på vitamin A, B12, samt zink, magnesium og kalium.
Ja, det er korrekt. Kyllingekød, for at være præcis. Dette skyldes dog ikke lav kvalitet, men blot den store mængde råmateriale. Det skal bemærkes, at Polen ligger i front med kyllingeproduktionen. Der er mange opdrætssteder, og de klarer sig med lavere priser. Som følge heraf er der høje begrænsninger og høje standarder, som opdrætteren skal opfylde ved salg af slagtekroppe. Alt dette fører til et meget godt kvalitets-pris-forhold for fjerkræ (primært kylling).
For en hund, der kan lide fjerkræ og reagerer godt på det, er det værd at inkludere fjerkræ i dagsplanen. Det er bedst at give flere kødtyper for at diversificere kosten og give alle nødvendige næringsstoffer, hvilket helt sikkert forhindrer en mangel.
Fjerkrækød bør ikke undgås, det har mange fordele, og mangfoldigheden af animalske produkter, det indeholder, gør, at alle kan finde en favorit til deres kæledyr.
Kommentarer
ingen mening